Top 5 cele mai bune filme din toate timpurile

Indiferent ca vorbim despre filme de actiune, comedii, thrillere, horror, SF-uri sau filme de dragoste, fiecare dintre noi avem cel putin un film preferat pe care l-am vazut de o multime de ori si l-am vedea tot pe atat. An de an se lanseaza filme noi, unele dintre ele fiind adevarate capodopere cinematografice, care impresioneaza prin efectele speciale sau subiectele abordate, insa aveti idee care ar fi cele mai bune filme din toate timpurile ?
In cele ce urmeaza va vom prezenta un top 5 cu cele mai bune filme din toate timpurile, conform imdb.com, top realizat pe baza voturilor vizitatorilor acelui site. Top 5 cu cele mai bune filme va incepe in ordine inversa, pentru a lasa ce e mai bun la sfarsit.

5. Lista lui Schindler (Schindler’s List) – 1993
Pe locul 5 in topul celor mai bune filme se afla Lista lui Schindler (Schindler’s List), lansat in anul 1993, o capodopera cinematografica care a castigat nu mai putin de sapte premii Oscar. Totodata, pelicula a primit sase nominalizari la Premiile Bafta si alte sase nominalizari la Globul de Aur.
In acest film este prezentata povestea adevarata a lui Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist. Acesta reuseste sa salveze vietile a mai bine de 1.100 de evrei in timpul Holocaustului.

schindlers-list

4. Cavalerul Negru (The Dark Knight) – 2008
Filmul aflat pe locul 4, Cavalerul Negru (The Dark Knight), lansat in 2008 a primit opt nominalizari la Oscar din care si-a adjudecat doua Oscaruri si noua nominalizari la Globul de Aur. In film, Batman, alaturi de locotenentul Jim Gordon si procurorul districtual Harvey Dent, incepe lupta impotriva crimei organizate din Gotham City. Cei trei devin curand tinta lui Joker, care arunca Gotham City in anarhie, fortandu-l pe Batman sa joace atat rolul razbunatorului cat si cel al eroului care salveaza orasul.

the-dark-knight

3. Nasul partea a II-a (The Godfather: Part II) – 1974
Filmul Nasul partea a II-a (The Godfather: Part II), lansat in 1974 a primit noua nominalizari la Premiile Oscar din care si-a adjudecat cinci si cinci nominalizari la Globul de Aur. Pelicula prezinta continuarea primei parti, dezvaluind destinul tanarului Vito Corleone, incepand din copilaria petrecuta in Sicilia si tineretea petrecuta in New York.

the-godfather-part-ii

2. Nasul (The Godfather) – 1972
Filmul aflat pe locul 2 in topul celor mai bune filme este Nasul (The Godfather), lansat in anul 1972, pelicula care a primit sase nominalizari la Oscar si si-a adjudecat trei dintre ele. Filmul Nasul a mai primit sase nominalizari la Globul de Aur din care si-a adjudecat patru. Acest film de legenda a fost inspirat din romanul lui Mario Puzo si infatiseaza povestea unui mafiot din Sicilia, Don Vito Corleone, care a ajuns capul unei importante retele mafiote din Statele Unite ale Americii.

the-godfather

1. Inchisoarea Ingerilor (The Shawshank Redemption) – 1994
Cel mai bun film al tuturor timpurilor este reprezentat de Inchisoarea Ingerilor (The Shawshank Redemption), lansat in anul 1994. Pelicula a primit nu mai putin de sapte nominalizari la Premiile Oscar si doua nominalizari la Globul de Aur.
Actiunea din film se petrece in anul 1947 si expune povestea lui Andy Dufresne, un tanar bancher care a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea sotiei sale si a amantului acesteia. Pe intreaga durata a procesului, tanarul se declara nevinovat. Aflat in inchisoare, Andy il intalneste pe Red, un negru care are de ispasit o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare. In cele din urma, Andy va pune la cale un plan ingenios de evadare dar si de pedepsire a directorului inchisorii.

the-shawshank-redemption

Acesta a fost topul celor mai bune 5 filme ale tuturor timpurilor, insa bineinteles, filme bune sunt o multime, depinde si de preferintele fiecaruia. Eu personal, inainte de a viziona un film, prefer sa urmaresc un trailer sau sa citesc o recenzie despre filmul respectiv si recomand infrasunete.eu, un site care contine recenzii filme vechi si recenzii de filme romanesti.

Lasă un comentariu

Distribuiri