GTmetrix – optimizare site web pentru o incarcare mai rapida

Nimanui nu ii place sa astepte dupa ceva .Astfel ca viteza de incarcare a unui site web este critica , mai ales in cazul celor ca nu au o foarte buna conexiune la internet .Iar daca site-ul dvs. se incarca mai greu , vizitatorul nu va astepta ca site-ul  sa se incarce si se va reintoarce inapoi pe Google sau pe pagina vizitata anterior si astfel veti pierde vizitatori importanti .

Viteza de incarcare a unui site web depinde de mai multe aspecte :

– dimensiunea imaginilor si a fisierelor ( html , css , php , js ) ;

– de server-ul unde e gazduit site-ul web ; un site gazduit pe un server din Romania se va incarca mai repede pentru cei din Romania decat un site gazduit in US sau in alta tara )

– de numarul de request-uri pe care le face catre server , astfel cu cat numarul de request-uri e mai mic , cu atat site-ul se incarca mai repede .

Mai nou , Google a introdus un nou criteriu pentru pozitia in Google si Pagerank : viteza de incarcare .Astfel , un site care se incarca mai repede va fi mai bine “vazut” de Google .

De ajuns cu chestiile teoretice .

GTmetrix este o aplicatie web care va ofera posibilitatea de a scana site-ul dvs. web pentru a vedea ce anume incetineste viteza de incarcare a site-ului .Deasemenea , GTmetrix ofera si anumite recomandari de care ar fi bine sa tineti cont atunci cand va optimizati site-ul web .

Preview GTmetrix :

Intra pe GTmetrix.com :

Lasă un comentariu

Distribuiri