Cum alegi un inel de logodna cu diamant?

inele de logodna cu diamante (3)Logodna este un eveniment important in viata oricarui cuplu, aproape la fel de important ca si cununia religioasa. In trecut, oficializarea relatiei in vederea casatoriei se realiza prin logodna. Logodna nu era obligatorie, insa daca exista, cu atat mai bine. Prin logodna se demonstra ca ambele parti, atat tinerii cat si familiile acestora isi dadeau acordul in vederea casatoriei. In ziua de astazi, logodna, in forma ei originala nu mai este atat de intalnita. De obicei, se obisnuieste ca viitorul ginere sa ii ofere alesei sale un inel de logodna, realizand astfel cererea in casatorie.

Cererea in casatorie este un moment special si unic. Crescuta inca din copilarie cu povesti pline cu printese si printi care traiesc fericiti pana la adanci batraneti, fiecare fata are un vis despre clipa in care el, alesul, va ingenunchea si va rosti cuvintele magice: “Vrei sa fii sotia mea?”
Datorita acestui fapt, fiecare element din cererea in casatorie trebuie sa fie perfect si special: locatia, decorul sau eventual privelistea, o idee originala, o declaratie de dragoste compusa din cuvinte atent alese, si in ultima instanta dar nu cea din urma, inelul de logodna.

Achizitionarea unui inel de logodna decorat cu un diamant superb ori cu alte pietre pretioase este de cele mai multe ori un proces complex sau cel putin asa ar trebui sa fie. Faptul ca va ganditi la logodna inseamna ca alegeti o calatorie de lunga durata alaturi de persoana iubita, iar pentru un astfel de moment important, un inel de logodna cu diamant este alegerea ideala pentru a va demonstra devotamentul etern.

Primul pas in alegerea inelului de logodna cu diamant este sa analizati toate optiunile pe care le aveti la dispozitie. Studiati cu maxima atentie ofertele si cataloagele magazinelor de bijuterii, astfel incat sa aveti in vedere oferta pietei. Personal, recomand magazinele online de bijuterii deoarece va pot salva o gramada de timp. Tot in acest pas, odata cu cercetarea pietei va puteti stabili si bugetul disponibil pentru inelul de logodna. E adevarat,  dragostea nu se masoara cu marimea inelului de logodna sau cu pretul acestuia, insa nici nu se raporteaza la cea mai ieftina bijuterie de pe piata.
Pasul doi il reprezinta cei 4C ai diamantelor. Pentru cei care nu stiu ce inseamna cei 4C, puteti citi pe Wikipedia in detaliu.
Cei 4C in domeniul diamantelor sunt reprezentati de: carat (carate), color (culoare), clarity (claritate) si cut (taietura).
Caratele reprezinta greutatea pietrei masurata intr-o unitate specifica in acest domeniu.
Culoarea este un criteriu extrem de important atunci cand vine vorba de diamante. Diamantele, cu cat sunt mai transparente, cu atat sunt mai scumpe. In general, un diamant cu cat e mai apropiat de transparenta absoluta, cu atat va reflecta lumina mai bine.
Ultimul criteriu este taietura. Un diamant taiat gresit nu va reflecta lumina corespunzator iar acest lucru ii va afecta foarte mult aspectul.
Pasul trei este reprezentat de marimea inelului de logodna. Inelul pe care doresti sa il achizitionezi pentru viitoarea ta logodnica trebuie sa se potriveasca perfect pe degetul inelar.
Acesta probabil este cel mai dificil pas, aflarea dimensiunilor, deoarece doresti ca inelul de logodna si tot actul in sine sa fie o surpriza si nu o poti lua cu tine la bijuterie pentru a proba inelul de logodna. Pentru a afla dimensiunea inelului perfect, cea mai recomandata solutie ar fi sa imprumuti din cutia ei de bijuterii un inel care stii ca i se potriveste perfect si sa il masori.

Dupa cum spuneam si mai sus, plaja de magazine online cat si fizice de bijuterii este extrem de variata, insa unul mi-a atras atentia in mod deosebit, deoarece exista pe piata diamantelor si a bijuteriilor cu diamante de peste 35 de ani. RoyalDiamante.ro este un magazin online cu showroom de prezentare in Cluj Napoca ce comercializeaza o multime de bijuterii cu diamante, inclusiv inele de logodna cu diamante superbe, precum acesta.

inele de logodna cu diamante (1) inele de logodna cu diamante (2)

Lasă un comentariu

Distribuiri