Avantajele jocurilor online pentru copii

In ziua de azi, jocurile online cat si cele offline reprezinta un mod bun de a ne relaxa, de a ne distra si de a ne deconecta pentru un moment de viata cotidiana. De asemenea, jocurile online pot insemna si o educatie alternativa pentru copilul sau copiii tai. Ca un parinte responsabil, este datoria ta sa te implici intr-un mod constructiv si creativ in educatia copilului tau, asadar jocurile online educative pot reprezenta o activitate benefica dupa terminarea orelor si a temelor si de ce nu chiar si in vancante, pentru a tine copilul ocupat intr-un mod productiv si creativ.
In ultimii ani, site-urile cu jocuri online au explodat ca si numar, la fel si diversitatea acestora. Un exemplu din marea plaja de site-uri cu jocuri online il reprezinta acest site care contine mii si mii de jocuri online educative pentru copilul tau. Fiecare joc are descriere si instructiuni in limba romana, pentru ca jucatorul sa stie despre ce e vorba si cum se joaca.

Si acum sa revenim la tema initiala a acestui articol, avantajele jocurilor online pentru copii si nu numai.

Primul avantaj al jocurilor online este acela ca pot stimula activitatea cerebrala si tin creierul “in priza”. Specialistii si cercetatorii americani ai Universitatii din Rochester au descoperit ca persoanele care sufera de diverse afectiuni vizuale isi pot imbunatatii vederea prin jocurile de actiune ce implica tragerile la tinta in viteza. In acest mod, jucatorii isi pot ascutii simtul vizual iar pe termen lung, jocurile online pot genera o privire mai ascutita, mai agera, o atentie sporita asupra detaliilor si o mai buna perceptie. De asemenea, in timpul jocului, creierul elibereaza cantitati semnificative de adrenalina si dopamina, hormoni care pun in alerta creierul, facandu-ne astfel mai concentrati si care antreneaza jucatorul intr-o mai buna coordonare mana-ochi.

Al doilea avantaj al jocurilor online este acela ca imbunatatesc capacitatea de luare a deciziilor. O multime de jocuri necesita reactii rapide si decizii aproape instantanee. Specialistii neurologi de la aceeasi Universitate din Rochester au descoperit ca jocurile ofera jucatorilor ocazia de a-si antrena creierul in luarea deciziilor in lumea reala.

Al treilea avantaj al jocurilor online este ca acestea contribuie la dezvoltarea sociala a copilului. Chiar daca sunt firi mai singuratice, copiii pot interactiona social si isi pot face prieteni prin intermediul jocurilor online. De asemenea, exista jocuri online care se pot juca si in doi, ca de exemplu cele de aici. Jocurile online care se pot juca in 2 sunt mult mai interactive si  genereaza mult mai multa distractie atunci cand copilul stie ca se joaca cu un partener real, aproape de el, si nu cu “inteligenta” unui calculator.

Cam acestea sunt cateva din avantajele jocurilor online, prezentate pe scurt. Bineinteles, ele sunt mult mai multe si ca orice lucru care are si avantaje, exista si cateva dezavantaje, insa daca nu se face excess de aceste jocuri online, nu exista nici o problema, fiind chiar benefice.

avantajele-jocurilor-online-pentru-copii

Lasă un comentariu

Distribuiri