Atractii si obiective turistice in Dubai

Dubaiul este probabil una dintre cele mai exotice destinatii ale lumii. Dubaiul este de asemenea un oras al inaltimilor, al proiectelor megalomanice si un oras unde gasesti la fiecare pas ceva ce este “cel mai inalt”, “cel mai mare”, “cel mai luxos” sau “cel mai scump”.

In Dubai, va puteti caza la cel mai luxos hotel din lume, puteti vizita cea mai inalta cladire din lume sau puteti vizita insula in forma de palmier. Exista bineinteles o multime de alte destinatii turistice de vizitat in Dubai, insa in cele ce urmeaza va vom prezenta cateva din cele mai importante.

Burj al Arab – simbolul Dubaiului

Burj al Arab este supranumit singurul hotel din lume de 7 stele. Acesta are o inaltime de 321 metri, fiind pe locul 4 in lume in topul celor mai inalte hoteluri. Burj al Arab este pozitionat pe o insula artificiala la 280 metri distanta fata de plaja Jumeirah.

Burj al Arab

Burj Khalifa – cea mai inalta cladire din lume

Burj Khalifa (cunoscuta ca Burj Dubai inainte de inaugurare) este cea mai inalta cladire din lume. Aceasta masoara nici mai mult nici mai putin de , atentie, 829 metri. De asemenea, este constructia cu cele mai multe etaje din lume, mai exact 163 si cu restaurantul situat la cea mai mare inaltime: 442 metri. In interiorul Burj Khalifa se afla si primul hotel Armani din lume, cu peste 300 de camere decorate de catre cunoscutul designer italian Giorgio Armani.

Burj Khalifa

Dubaiul uimeste prin lux si bogatie. Aici orice fantezie umana este pusa in practica. Un alt exemplu il reprezinta construirea insulelor artificiale din Dubai.

Palm Island

Construirea celui mai mare arhipelag de insule artificiale numit Palm Island, a inceput in 2001. Pentru a crea arhipelagul artificial muncitorii au aruncat milioane de tone de nisip si pietris in Golful Persic, pentru a construi forma celui mai popular copac din est, palmierul.  Palm Islands este a doua constructie de pe pamant , facuta de mana omului ( impreuna cu Marele Zid Chinezesc), care se poate vedea cu ochiul liber de pe Luna.

Palm Island

In concluzie, Dubaiul reprezinta cu siguranta o destinatie care merita vizitata. Pentru a ajunge in Dubai puteti gasi bilete ieftine de avion pe FlySky.ro .

Lasă un comentariu

Distribuiri