UPS centrale termice – protejeaza-ti centrala termica

In zona in care locuiesc eu, fluctuatiile de tensiune sunt destul de frecvente. Problemele cauzate de aceste fluctuatii de tensiune sunt o multime, de la palpaitul becurilor din locuinta pana la defectarea aparatelor conectate la reteaua electrica. Pentru a-mi proteja aparatele electrice, am avut la dispozitie o singura solutie: achizitionarea unui UPS pentru centrale termice (http://centraleieftine.ro/ups-centrale-termice/) si a unui UPS pentru PC/laptop/telefon.

Probabil acum unii dintre voi se vor intreba ce este un UPS ? UPS este prescurtarea de la Uninterruptible Power Supply sau in romana, sursa de alimentare neintreruptibila. UPS-ul este, mai pe intelesul tuturor, o “baterie” de dimensiuni mai mari care asigura alimentarea cu energie electrica a aparatelor conectate la acesta, atunci cand “se ia curentul”. Pe langa alimentarea cu energie electrica, un UPS are si rolul de a proteja aparatele conectate la acesta, in cazul unor suprasarcini. Atentie, a nu se confunda UPS-ul cu generatorul de curent.

In urma cu cativa ani, din cauza fluctuatiilor de curent, mi-a cedat sursa de la PC. Am achizitionat alta sursa si odata cu aceasta si un UPS. De atunci, problemele au disparut deoarece UPS-ul isi face treaba cu brio atunci cand exista fluctuatii de tensiune in retea, caderi de tensiune si asa mai departe.

Daca detineti o centrala termica, achizitionarea unui UPS pentru centrale termice este mai mult decat recomandata. O centrala termica nu costa chiar “un leu , doi … ” , asadar pretul unui UPS paleste in fata unei centrale termice noi sau a unei reparatii.

Inainte de a achizitiona un UPS, va trebui sa va documentati putin despre centrala pe care urmeaza sa o conectati la UPS. In functie de consumul centralei termice, se va achizitiona UPS. De exemplu, daca centrala termica are un consum de 420 W, nu este recomandata montarea unui UPS care poate furniza doar 300 de W.

Avantajul UPS-urilor in fata generatoarelor de curent este acela ca pot furniza instantaneu continuitatea energiei necesare aparatelor in timpul unei pene de curent sau in cazul altor defectiuni aparute la sistemul de alimentare cu energie electrica. Aceasta trecere se face aproape instant si nu afecteaza in vreun fel functionarea consumatorilor, in acest caz centrala termica. De asemenea, un UPS nu face zgomot, nu necesita mentenanta sau alimentare cu combustibil.

In cazul in care sunteti hotarat sa achizitionati un UPS, pe www.centraleieftine.ro gasiti o gama variata de UPS-uri pentru centrale termice, fie ele pe gaz sau pe lemne.Tot pe acest site se mai pot gasi o multime de alte produse precum apometre, boilere, hidrofoare, sisteme de incalzire in pardoseala, instanturi apa, tevi, termostate, calorifere, filtre pentru apa, pompe apa si asa mai departe. De asemenea, echipa de acolo va poate asigura asistenta necesara in vederea achizitionarii UPS-ului potrivit pentru centrala dvs. sau chiar achizitionarea unui pachet centrala termica + ups.

ups centrale termice

Lasă un comentariu

Distribuiri