Unde ne petrecem concediul in Romania ? – cazare in Romania

Vara este in plina desfasurare si toata lumea se pregateste sa plece in concediu. Pentru cei care inca nu si-au planificat unde vor merge in concediul de anul acesta, ii invit sa citeasca restul articolului, insa si cei care si-au planificat deja il pot citi, ca recomandare pentru urmatorul concediu. Romania este o tara frumoasa, care are campii intinse, munti impunatori cu ape limpezi si lacuri naturale, acces la mare si o delta unica in Europa, precum multe alte zone care se regasesc doar la noi in tara.

La capitolul cazare in Romania nu stam deloc rau, deoarece in fiecare zona de interes turistic poti gasi macar o pensiune la care sa te cazezi.

Un loc in care o multime de lume isi petrece concediul de vara ar fi litoralul romanesc, care are o multime de statiuni, cu preturi pentru toate buzunarele, de la pensiuni pentru cei cu limita in buget pana la hoteluri pentru cei cu dare de mana.

Pentru cei care sunt satui de mare, pot alege varianta muntilor din Romania, unde de asemenea pot gasi cazare la o cabana sau pensiune, si pot respira aerul curat al muntilor.

Cateva locuri de vizitat in muntii Romaniei ar fi :

Lacul Balea (cel mai mare lac glaciar si unul dintre cele mai frumoase din masivul fagarasean) ;

Pestera Ursilor (comuna Pietroasa, jud. Bihor) este o pestera descoperita in anul 1975. Numele pesterii provine din cercetarile facute arheologi care au gasit fosile ale ursului de caverna ce provin de aproximativ 15.000 de ani. Lungimea este de 1500 de m si atrage anual aprox. 200.000 de vizitatori.

Lacul Ochiul Beiului : un lac unic in Romania din cauza culorii apei care este de un verde albastrui. Lacul se afla in Parcul National Cheile Nerei Beusnita, muntii Aninei.  La baza formarii lacului stau o multime de legende.

Lacul Rosu : acest lac este cel mai mare lac de baraj natural din Romania , formandu-se dupa ce o bucata mare de munte s-a desprins si a picat, blocand cursul apei. Culoarea apei are o nuanta rosiatica datorita oxizilor si hidroxizilor de fier pe care Paraul Rosu ii aduce in lac.

Lacul Sfanta Ana : este singurul lac vulcanic din Romania si este vizitat anual de mii de turisti.

Acestea sunt doar cateva locuri de vizitat in muntii Romaniei alese de mine, la intamplare.

O alta zona indicata sa iti petreci un concediu de neuitat ar fi Delta Dunarii, singura rezervatie naturala de acest gen din Europa.

Sunt si oameni care aleg sa isi petreaca concediul in afara, considerand ca in Romania nu au ce vedea, insa ii invit sa vizualizeze videoclipul de mai jos.

Lasă un comentariu

Distribuiri