Soluto – mareste viteza de boot a sistemului de operare

Cat de repede porneste calculatorul tau ? Daca raspunsul este greu , articolul ce urmeaza iti va fi de folos .Cred ca cel mai enervant lucru este atunci cand astepti dupa un sistem de operare sa booteze , lucru care poate dura si cateva minute . Si atunci toti dau vina pe Windows , ca se incarca greu , ca nu e bun , s.a.m.d .Insa ceea ce incetineste cu adevarat viteza de boot a Windows-ului sunt programele care ruleaza la start , in general orice alt program sau driver care e instalat pe langa Windows si ruleaza la pornirea acestuia .Cu Soluto puteti mari viteza de incarcare a sistemului de operare , fara prea mari batai de cap .

Cum face asta ? Foarte usor .Odata instalat , lui Soluto ii este necesar un restart de sistem ,care poate fi dat imediat sau nu .La urmatorul restart , Soluto analizeaza fiecare aplicatie , driver si sistemul de operare , si odata logat in Windows afiseaza pe ecran cat a durat bootarea .Apoi , programul afiseaza toate aplicatiile care au rulat la bootare , precum si secundele pe care le-a “papat” fiecare aplicatie .Aplicatiile sunt sortate in 3 categorii : No-brainer , Potentially Removable si Required .Aplicatiile din categoria No-brainer pot fi inlaturate fara probleme , cele din Potentially Removalbe , ar fi bine sa stiti cam ce face fiecare , iar cele din Required nu pot fi inlaturate , deoarece sunt necesare sistemului de operare .

Pentru a inlatura o aplicatie care incetineste procesul de pornire al sistemului de operare , Soluto va ofera 2 solutii :  Pause si Delay .Optiunea Pause scoate aplicatia din cele care ruleaza la start , iar optiunea Delay face ca aplicatia sa porneasca dupa bootarea in sistemul de operare , atunci cand calculatorul este idle .

O alta problema care se poate ivi este ca sa nu fiti siguri daca o aplicatie trebuie indepartata de la pornirea sistemului sau nu .PC Genome este raspunsul dvs. PC Genome este o baza de date care contine actiunile efectuate de utilizatori , de mii sau milioane de utilizatori , astfel daca 95 % din utilizatori au dat click pe Pause , puteti fi siguri ca actiunea Pause asupra aplicatiei X nu va afecta buna functionare a Windows-ului .

Soluto este gratuit , momentan in stadiu de beta si este compatibil cu Windows Xp , Windows Vista si Windows 7 .

Screenshot Soluto :

Descarca Soluto :

Publicat in: IT, Software Etichete: , , , ,

Lasa un comentariu

Trimite comentariu

 

© 2008 - 2016 Blogu' lu' Kaz3. Toate drepturile rezervate.