Divort.ro – informatii utile legate de divort

Posibilitatea de a divorta constitue un lucru bun atunci cand casnicia nu mai reprezinta ceea ce ar trebui sa fie, adica o uniune intre doi oameni care se iubesc, se ajuta, se respecta si se sustin reciproc. Dintotdeauna problema divortului a fost o problema delicata iar rezolvarea acesteia in instanta de judecata este de cele mai multe ori o chestie complicata si de durata, in cazul in care mai exista la mijloc si copii minori sau partaj divort .

Pentru a trece mai usor peste un divort, este recomandat sa urmati cateva reguli si sa cunoasteti pe cat posibil, legislatia in acest sens.

Un divort este cu siguranta un eveniment nefericit in viata fiecaruia dintre noi si ne-am dori ca niciodata sa nu fim nevoiti sa trecem prin asa ceva. Insa, exista si situatii cand acesta este inevitabil si este greu de suportat indiferent de situatia in care se afla cuplul. In cele ce urmeaza , va prezentam cativa pasi pe care ar trebui sa ii ganditi la rece inainte de initierea divortului.

Inainte de initierea divortului, asigurati-va ca motivele pentru care divortati sunt serioase, decizia luata nu este una de moment sau precipitata iar decizia va apartine in totalitate dumneavoastra si nu sub influenta altor persoane. De asemenea, asigurati-va ca ati realizat toate demersurile privind un divort amiabil, cunoasteti tot ceea ce implica un proces de divort si aveti pregatit un plan de divort, constituit din dovezi si o strategie clara.

Pe perioada divortului, ar fi bine sa nu va implicati in dispute verbale sau chiar fizice cu sotul/sotia sau rude ale acestora. De asemenea, pe toata perioada divortului, aveti mare grija sa nu implicati copii in disputa dumneavoastra, deoarece din pacate, acestia sufera cel mai mult atunci cand parintii lor se despart.

Dupa cum spuneam si cateva randuri mai sus, motivele intentarii unui divort trebuie sa fie temeinice.

Cele mai dese motive de divort sunt:

– infidelitatea unuia dintre soti;

– atitudinea necorespunzatoare a unuia dintre soti, rezumandu-se la acte de violenta si nu numai;

– refuzul nejustificat al unuia dintre soti de a locui impreuna cu celalalt sau parasirea fara motiv a domiciliului conjugal.

In cazul in care sunteti sigur/a 100% ca decizia va apartine in totalitate si doriti sa divortati, aveti trei posibilitati de a intenta divort.

Prima posibilitate este varianta clasica, adica divortul la judecatorie. A doua varianta este la ofiterul starii civile de la locul casatoriei iar a treia varianta este divort la notar .

Acestea fiind spuse, nu va mai ramane decat sa va adresati unei institutii enumerate mai sus. Pentru cei care doresc sa se informeze mai detaliat cu privire la actele necesare pentru divort, custodia copiilor, dreptul de vizitare, pensia alimentara, partajul bunurilor precum si multe alte informatii utile, Divort.ro este un portal web care contine toate aceste informatii, extrem de utile in cazul unui divort.

divort

Lasă un comentariu

Distribuiri