Despre succes si fericire

Ce este fericirea ? Dar succesul ?

Definitia fericirii nu poate fi enuntata exact. In fond , sentimentul sau starea sufleteasca de fericire este cea care ne face sa fim mai umani, mai senini, totodata ajutandu-i si pe cei din jurul nostru sa-si faca ziua mai frumoasa. Multi oameni tind sa creada ca daca ai bani, automat esti si fericit. Acest lucru este total gresit, deoarece banii nu aduc fericirea ( insa o intretin ). Totusi, nu poti fi fericit atunci cand ai anumite probleme legate de lipsa banilor. Asadar si banii contribuie intr-un fel la fericire, insa doar intr-o anumita masura.

Fericirea depinde de noi insine, insa si de ceea ce se intampla in jur si de ceea ce ne inconjoara. Spre exemplu, suntem mai fericiti atunci cand ne trezim intr-o dimineata cu soare decat intr-o zi ploioasa cu un cer innorat sau atunci cand aflam ca am promovat la un examen.

Succesul inseamna cunoasterea calitatilor personale si increderea in acestea si este direct proportional cu munca depusa si pasiunea pentru atingerea lui. Pentru a ajunge la succes trebuie sa ne fixam foarte bine in cap telul care trebuie atins si sa ne intocmim un plan. Deseori, calea catre succes nu este una usoara si vom avea nevoie de mult optimism pentru a trece peste toate greutatile intampinate.

Cei care nu reusesc sa treaca peste greutati inseamna ca nu isi doresc destul de mult succesul si atunci incep sa dea vina pe altii. E bine ca  inainte de a da vina in stanga si in dreapta sa ne uitam la propria persoana. De cele mai multe ori cauza esecului suntem noi insine. In momentul in care calea catre succes se transforma in calea catre esec , trebuie sa ne reconstruim increderea in sine si sa nu ne lasam invinsi.

Pentru a avea succes atat pe plan personal cat si profesional si pentru a fi fericiti , trebuie sa fim sanatosi. Sanatatea este mai pretioasa decat orice altceva, fiindca fara aceasta nu puteam avea succes si fericire.

Lasă un comentariu

Distribuiri