Cum se taie o cartela SIM in Micro SIM sau Nano SIM

In urma cu multi ani, o cartela de telefon mobil era de dimensiuni astronomice. Cartela ce trebuia introdusa in telefon era cat tot plasticul ala din care se scoate SIM-ul. Bineinteles , telefoanele au evoluat , dimensiuni mai mici iar odata cu ele s-au micsorat si cartelele.In ziua in care a aparut iPhone 4, Apple a ridicat stafeta si s-a trecut de la SIM la MicroSIM. In ziua de azi, odata cu lansarea iPhone 5 , cei de la Apple au ridicat stacheta din nou si au trecut pe Nano SIM , o cartela mai mica decat MicroSIM.

Daca detineti o cartela SIM si un telefon care necesita MicroSIM (Samsung GALAXY S3 si altele) sau NanoSIM (iPhone 4,5 si altele), cu putina atentie si mare precizie va puteti taia , la propriu, cartelele de telefon. Mai exista si varianta sa faceti un drum pana la Orange/Vodafone/Cosmote pentru a va procura cartela MicroSIM sau NanoSIM.

Daca totusi ati ales prima varianta , pasii care trebuie urmati sunt explicati in PDF-ul pus la descarcare mai jos.

Mare atentie insa, orice taiere gresita poate deteriora cartela SIM, iar astfel puteti pierde toate numerele de telefon salvate, daca exista, de pe acea cartela.

O mica problema ar fi utilizarea unei cartele NanoSIM intr-un telefon MicroSIM, dar pentru a rezolva aceasta problema exista adaptoare speciale.

Acestea fiind spuse, spor la taiat cartele :D.

Publicat in: Tutoriale Etichete: , , , ,

Cum se taie o cartela SIM in Micro SIM sau Nano SIM - 2 comentarii

  1. Adelina says:

    M-am contrazis cu o colega minute-n sir , ea sustine ca cartela micro SIM e mai mica decat cartela nano SIM ,eu sustin ca nano SIM e mai mica decat micro SIM , deci in concluzie , care este mai mica ?

  2. Kaz3 says:

    Cartela nano SIM e cea mai mica.

Lasa un comentariu

Trimite comentariu

 

© 2008 - 2016 Blogu' lu' Kaz3. Toate drepturile rezervate.