Ce trebuie sa stiti cand amanetati un obiect

In ziua de astazi, in conditiile economice actuale, se poate intampla sau chiar s-a intamplat de multe ori sa ramanem fara bani sau sa avem nevoie de mai multi bani intr-un timp extrem de scurt. In acest caz, exista doua solutii: fie apelam la prieteni, rude, vecinii pentru a ne acorda un imprumut, fie apelam la o casa de amanet. Probabil prima varianta ar fi aleasa de majoritatea oamenilor, insa de indata ce ati imprumutat bani de la cineva, incep sa apara si obligatiile aferente plus situatia jenanta in care sunteti pus in momentul in care solicitati suma de bani. Cea mai buna varianta de a face rost de bani rapid sunt casele de amanet. In ziua de astazi, casele de amanet accepta aproape orice, de la bijuterii de aur sau de argint, echipamente electronice (TV-uri, smartphone-uri, tablete, laptop-uri, monitoare, etc.) , ceasuri de lux, genti de lux, obiecte de arta sau antichitati, diamante pana la autovehicule.

Daca alegeti varianta amanetului, cu siguranta fiecare dintre voi aveti un obiect sau obiecte pe care le-ati putea amaneta si pe care puteti lua banii de care aveti nevoie, pentru ca, la ziua de salariu sau cand stabiliti cu amanetarul, sa mergeti sa luati obiectul sau obiectele inapoi, cu o dobanda, fara a ramane cu alte obligatii.

Atunci cand amanetati un obiect, trebuie sa va informati cu mare atentie in toate privintele, pentru ca acel obiect, pe langa valoarea lui materiala poate avea si valoare sentimentala. Atunci cand il lasati pe mana cuiva, trebuie sa va asigurati ca acel obiect este pe maini bune, in cazul in care doriti sa il redobanditi.

In primul rand, atunci cand alegeti o casa de amanet, trebuie sa va asigurati ca este una cu vechime pe piata, o firma cunoscuta, serioasa, care isi respecta clientii. De asemenea, e bine sa verificati daca acestia au vreun contract cu o firma de paza si daca nu are agent de paza in incinta, macar sa aiba lipit undeva, de obicei pe geamul de la intrare, un sticker prin care informeaza clientii ca obiectivul este protejat. Totodata, e de preferat ca amanetul sa aiba in dotare aparatura de supravghere video si geamuri securizate.

In cele din urma, angajatul amanetului sau angajatii trebuie sa evalueze gratuit si corect obiectul pe care doriti sa il amanetati si sa va explice in detaliu fiecare aspect din termenii si conditiile contractului pe care, probabil il veti incheia. In dotarea amanetului trebuie sa existe si un cantar electronic omologat cu afisaj catre client, in cazul in care doriti sa amanetati bijuterii din argint sau aur. O firma de amanet care se respecta nu va percepe nici o dobanda la incheierea contractului ci doar atunci cand doriti sa ridicati obiectul amanetat. Dupa amanetare, fiti atenti sa primiti si dumneavoastra o copie a contractului de amanetare.

In cazul in care aveti nevoie de o suma de bani si de asemenea aveti un obiect de amanetat, CreditAmanet.ro va sta la dispozitie. Aceasta casa de amanet dispune de 11 agentii de amanet plasate in tara, din care 6 in Bucuresti. Daca aveti intrebari sau nelamuriri, personalul CreditAmanet.ro va sta la dispozitie, nu ezitati sa-i contactati.

casa-de-amanet

Lasă un comentariu

Distribuiri