Cat de importanta este salteaua pentru un somn de calitate?

Raspunsul la intrebarea din titlu este doar unul singur: foarte importanta. O saltea de calitate si un somn de calitate echivaleaza cat toate energizantele si toate trucurile la care recurgem zi de zi pentru a ne simti mai plini de energie in aceste vremuri agitate.

In medie, un om doarme 25 de ani din viata, asta insemnand o treime din viata unui om, in cazul in care traieste 75 de ani. Somnul este foarte important, deoarece acesta este o stare fiziologica, de recuperare mentala si fizica de care avem nevoie pentru a ne “repara” zi de zi. Asadar, un somn sanatos alaturi de un stil de viata sanatos reprezinta cheia longevitatii.

Persoanele care nu se odihnesc suficient acumuleaza in timp o restanta de somn, o lipsa de somn cronica care poate induce o serie de boli sau agravari ale celor existente. Oamenii care s-au odihnit destul sunt sanatosi si plin de vitalitate pe timpul zilei si isi pot duce la bun sfarsit indatoririle de zi cu zi: servici, studiu si asa mai departe. Oamenii care nu au avut un somn odihnitor sunt somnolenti pe tot timpul zilei, agitati, stresati si asa mai departe.

Pentru a avea un somn odihnitor, exista cateva conditii care trebuie indeplinite: temperatura din dormitor trebuie sa fie intre 18 si 24 de grade, sa nu existe dispozitive care pot perturba somnul (tv, radio, etc.), sa aiba storurile sau draperiile trase, sa nu se consume alimente sau bauturi dupa ora 18:00 si asa mai departe. In afara de toate acestea, salteaua este obiectul de care depinde somnul nostru, calitatea vietii de zi cu zi si, de ce nu, starea sanatatii noastre. O saltea de calitate indoielnica ne poate afecta in multe feluri calitatea somnului, deoarece ne impiedica sa atingem un somn profund, ci doar unul superficial. Somnul profund trebuie sa reprezinte cel putin 60% din durata de somn pentru a ne trezi plini de viata, revitalizati.

In cazul in care sunteti decisi sa va schimbati salteaua patului si sunteti in cautare de un magazin de saltele, recomandam Saltele-Online.ro, un magazin de saltele online, cu showroom de prezentare, care isi respecta clientii si care, cel mai important, comercializeaza o gama larga si variata de saltele ortopedice, saltele premium, saltele pentru copii si accesorii pentru saltele.

saltele-fresh-memory

Lasă un comentariu

Distribuiri